HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Regényi Júlia (21) - Hangzárlat

2010.11.23. 10:30 Vegyél Vissza!

− Mit taszigálsz? Átküldtél valamit? ... Nem jött át semmi. Biztos rossz a jeladód. Emlékszel, hol a szerviz? Bocskai folyosó 4. Siess vissza. Még sehogy sem állunk a nyomozással és 110971325 szomszédjában valaki megint zenét hallgatott.
 
A hadnagy ezzel elindult a jeladó szerviz felé a zárt folyosókon – vagyis az egykori utcákon –amelyeket két éve légmentesen elzártak a külső környezettől. Valahányszor kilépett a kapitányság ajtaján eszébe jutott a hajdani bejelentés, melyet minden híradóban több héten keresztül visszhangoztak:
 
„A szükséges modernizációt az állam nem tudja finanszírozni, ám a Perfekt Luft léggyártó cég monopol helyzetének biztosításáért cserébe vállalja a különleges búra kiépítését a nagyobb városok felett. Az áttetsző burok védelmében Európa többi államához hasonlóan az országgyűlés törvényt hoz a hangkibocsájtás tilalmáról.”
 

A hadnagy időről időre beleborzongott az abszurd információba a hangzárlatról. A kommunikációhoz elengedhetetlenné vált telepatikus jeladó megjavíttatásával azonban nem igyekezett annyira, mint ahogyan kollégái várták tőle, őt ugyanis már nem furdalta a kíváncsiság a nyomozás eredménye miatt. Testvére zeneszerző volt és, ő hegedült 110971325 lakása mellett. A beszéd tilalmát –a hiányos oxigénkészletre való tekintettel –még elfogadta, de a harmóniák, a dallamok nélkül nem tudott létezni. A hadnagy felidézte a melódiát, amelyet az előző este hallott. Ha öccse pár évvel előbb írja meg temérdek ember élvezhette volna a koncerttermekben és válhatott volna hétköznapi gondolataik zengő hátterévé. Most viszont a számsorok mögött rejtekező egyén nem sóhajtott megkönnyebbülten hátradőlve a dallam duruzsolása közben, hanem nyomasztó szomorúság lett úrrá rajta, amiért olyasvalami fut be érzékeinek letiltott csatornáján, ami valaha megszépítette az életét, de mára puszta létét veszélyezteti, hisz minden hangrezgés károsítja a különleges légzáró búrát, mely a földi életben jelenleg az egyetlen védekezési lehetőség a mérgező levegő ellen. A hadnagy fivére tehát a legveszélyesebb bűnözők egyikének számított. A legszigorúbb büntetés várt rá: az elzárt világból a szabadba került.

A hadnagy jól működő jeladójával ezért testvéréhez érkezvén búcsút vett tőle és még egyszer utoljára megkérte, játssza el az új melódiát. Ezután visszament a rendőrségre és feljelentést tett öccse ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr782467425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása