HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Fészkfecsendő Trubaldár / szül. Porkoláb András (20)

2010.11.23. 10:28 Vegyél Vissza!

 

Hány oxigénpalackot használjunk el egy nap? Manapság ez megy a médiában. Egyesek megesküsznek rá, hogy a napi három az ideális. Mások meg azt mondják, hogy a túl sok tiszta levegő már árt az agynak. Elég csak két palack oxigén.
Üdvözlet a sokszínűség korából, a facebook korából, a gondolj, amit akarsz korából, a Mi korunkból!
Kedvedre kapcsolgathatsz 2000 ingyenes csatorna között, szabadon dönthetsz róla, hogy a három lehetséges nem közül melyikbe szülessen a gyermeked, és persze, hogy hány oxigénpalackot akarsz elhasználni egy nap. A lehetőségeink majdhogynem végtelenek.
Mi történik 2020-ig Magyarországgal? Azt nem tudom. Azt mondják, amit a digineten látsz az jobb a valóságnál. Felesleges utána személyesen megnézni. Én megnéztem egyszer egy műsort Magyarországról. Kár, hogy most nem a valóságnál jobb dolgokról kell írnom, akkor könnyű dolgom lenne. Úgyhogy inkább hagyom Magyarországot. Maradok inkább Budapestnél.
Minden rendes városlakó napja a sarki O4U árusnál indul. Itt lehet beszerezni a reggeli friss oxigént. Néhányan okosan keresztezték az üzletet, és izotejet meg péksütit is lehet kapni. Ennél több nem kell egy sikeres nap kezdetéhez.
Rendkívüli fejlődésen ment át Budapest. Igazi turisztikai látványossággá vált. Hatalmas neontáblák hirdetik városszerte: Az épülő város, Budapest!
Olyan 5-6 éve az egyik legnagyobb amerikai turisztikai lap lehozott egy több oldalas cikket, amiben a riporter az alábbiakról számolt be: 8 éve látogatja Budapestet, de a körutakat azóta is túrják. A zajszennyezés, a felvert por, és a gépek által kibocsátott szmog óriási. A Mátyás templom állványozva van ősidők óta, a hidakról félholt építőmunkások lógnak, és az építőanyag vígan úszkál a Dunában. A félkész metróalagutak pedig sorra nyelik el a gyanútlan járókelőket.
A városatyák mérlegeltek hát, és álmodtak egy nagyot: ahelyett, hogy befejeznék az építkezéseket, inkább Budapest kultúrájának részévé teszik azt. Azóta tömegesen érkeznek a külföldiek, hogy részt vegyenek az „Így épült a te városod is!” elnevezésű túrákon. A képeslapokra pedig a Mátyás templomot már állványozva nyomják.
Voltak azért fejlesztések, amik idővel kikerültek e túrák vonzásköréből. Elkészültek az egész városra kiterjedő biciklitároló és kölcsönző helyek. Én is sokáig azzal jártam. Egy gond volt csak, hogy a bicikli utak továbbra is a fenti túrák célpontjai maradtak. Egyszer előttem elütöttek egy biciklist. Az autós az 5-ös metró építése során keletkezett kátyúk egyike miatt elvesztette a volán fölötti uralmat. Azóta metrót használok, a 4-est, ami már jár 2018 óta. Igaz, a 2-es és a 3-as vonalán. Nehogy berozsdásodjanak, mert akkor ronccsá minősítenék őket, és ki kéne fizetni a szerelvények űrbelövésének költségét.
Elmondhatjuk, hogy egész kellemes Budapesten élni. Amióta kapni lehet a hőszabályzós ruhadarabokat, a klímaváltozás miatt sem kell annyit rettegni. Mindenki beállíthatja a számára megfelelő hőfokot, és nyugodtan használhatja a dezodorait és autóit. A folyóinkat sem szennyezzük már. Az elhasznált vizet összegyűjtjük hatalmas tárolókban, vegyi úton megtisztítjuk, majd eladjuk a rászoruló afrikai és ázsiai országoknak jutányos áron.
Mi változott hát az elmúlt 10 évben? Odafordulok egy kirakat digiüvegéhez, szemügyre veszem magam benne, az államon növesztett, villanagyságú evőkézzel félrehúzom az oxigénmaszkom.
Nem túl sok, talán egy kicsit borostásabb lettem.
Utóirat: Ebben az írásban 2020 karakter szól 2020-ról, az összes többi aktuális. Bocsánat, ha ezzel a pár extra karakterrel terhelek bárkit is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr352467421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása