HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Király Amanda (18) -2020, egy új nap kezdete

2010.11.23. 10:18 Vegyél Vissza!

Te ételt adtál, és mi kifosztottunk. Te otthont adtál, és mi tönkretettünk. Te levegőt adtál, és mi megmérgeztünk. Bocsáss meg tékozló fiadnak Földanyánk. 
Gyermekek voltunk még a tudás hatalmához. Észre sem vettük, hogy a hatalom felelősséggel jár.
S most, hogy látjuk, milyen elgyötört vagy, Te, az élet egyetlen ismert otthona, ideje lesz kezet nyújtanunk, s felállni segítenünk ahelyett, hogy kegyetlenül kihasználnánk.
Miben segíthetünk? 
Meddig tudsz még etetni hétmilliárd szájat? S meddig tudos még etetni a többi élőlényt, rovart, emlőst, hüllőt, madarat, nyitva- és zárvatermőt, s gombafajt? Sok faj pont miattunk áll a kihalás szélén. 
Csak még tízszer kerüld meg a Napot Földanyánk! Csak még tízszer legyen termékeny a talaj, csak még tízszer adjon ételt. Csak még 2020-ig legyen lélegezhető a levegő, csak még 2020-ig legyen tiszta vizű forrás, s addig adjon halat a tenger. 
2020-ig adj időt arra, hogy az emberiség megmutathassa valódi nagyságát. Sem időt, sem energiát nem pazarolunk tovább. 
A tudást használtuk ellened, és a tudást használjuk majd érted is, hiszen ez az egyetlen valódi tulajdonunk. 
Időbe telik majd, mire akárcsak a pazarlásról leállunk. Persze ez a legkevesebb, ami egy intelligens életformától tellhető. Napelemekkel borítjuk lassacskán majd be a házaink tetejét., s jól záró ablakokkal tartjuk a szobában a meleget. Megbecsüljük, és beosszuk a tiszta vizet, és az energiát. Trendé tesszük a tiszteleted, Földanyánk. 
Az olajról nehéz lesz leszokni, de ígérjük, kevesebbet használunk majd. Nehéz lesz bevonnunk minden embert. Talán a luxusból is lejjebb kell adnunk, és ez bizony szörnyen fájni fog. Meg sikerülni is, bízom benne. 
Ez az idő talán elég lesz nagy találmányokra is, melyek nem csak késleltetik a bajt, hanem valóben segítséget is nyújtanak,. Ez lenne a legjobb, de ezt nem ígérhetem. 
És ha az emberiség nevében (ugyan, ki vagyok én ahhoz) adott ígéretem el is jutna hozzád, akkor se sok hitele van az ember szavának, tudom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr802467401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása