HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Tarkovács Tímea Mária (23) - Kedves Naplóm,

2010.11.23. 10:35 Vegyél Vissza!

Kedves Naplóm,

ma 2020. október 31. van. Napra pontosan 10 éve annak, hogy az ország döntéshozói elindították a Virentis Hungarica programot, melyben 10 évet határoztak meg arra a feladatra, hogy Magyarország minden szempontból egy egészséges és élhető ország legyen. Erre szükség volt, mert 2010-ben a magyar népet sújtó természeti katasztrófák és az emberi kapzsiságból eredő balesetek már szinte élhetetlenné tették az országot. A program célja volt a környezettudatos nevelés bevezetése az oktatásba, a megújuló energiaforrások felhasználásának kiemelkedő támogatása, a biogazdálkodás előtérbe helyezése, erdőtelepítésre, levegő- és víztisztaságra vonatkozó szigorú törvények bevezetése, ökoturizmus kiépítése és a környezetterhelés csökkentése a gyárak részéről.
Ennek következtében Magyarország arculata teljesen megváltozott, az infrastruktúra erősödött, gazdaságunk fellendült és mára az Európai Unió példamutató állama lettünk.
 
Szakembereinknek köszönhetően természeti viszonyainknak megfelelő energetikai beruházásokat vittünk véghez. A Dél-alföldön a geotermikus energia fenntartható kiaknázása került előtérbe, Észak-Magyarországon sok kisteljesítményű vízerőmű került telepítésre és Nyugat-Magyarországon szélerőművek működésével jutunk energiához. Általánosan elterjedt a szelektív hulladékgyűjtés, a passzív házak építése és az energiatudatos életmód. A nagyobb városokban kiépítésre kerültek a bicikli utak, a zöldtetős és megújuló energiaforrásokkal működő bevásárlóközpontok, valamint a környezetkímélő tömegközlekedési eszközök. A Magyarországon tömeggyártott elektromos autóink, mára már felváltották – nem csak itthon, de szinte egész Európában – a régi, hagyományos autókat.
 
Ezeknek köszönhetően ma Magyarország élhető és szerethető kis állam Európa szívében, ahonnan már nem elvágyódnak az emberek, hanem inkább hazajönnek. Szeretek itt élni és szeretném megköszönni azoknak, akik 10 évvel ezelőtt megtettek egy lépést, aminek hatására ismét büszkék vagyunk magyar származásunkra.
 
Nagyon remélem, hogy a jövő generációi tanulnak felmenőik hibáiból és egymásért fognak élni, nem pedig egymás ellen. Én biztosan így fogom felnevelni gyermekeimet, hogy ők is hozzájáruljanak a Föld megóvásához.
 
Mára ezzel zárom soraimat, mert a családommal a szokásos szombati biciklitúrára indulunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr462467439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása