HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Pauer Ágnes (23) - A pontos idő: holnap

2010.11.23. 10:28 Vegyél Vissza!

A falak, mint emberi arcok, hol kinyílnak, hol bezáródnak.
 
Havas táj, vízesés és madárraj, aztán bombatámadás, síró gyerekek, heves politikusok, számok ezrei, szex, zene, őrjöngő emberi vonások, hömpölygő tömeg, füst. Füst a kéményekből, füst a föld alól, füst-tenger-felhő, az Eiffel-torony kikandikál a fehér vatta-ködből. Sokszínű városok, még színesebb termékek, kiásott zörgő csontok, élő zörgő csontok, zsír a pult alatt, zsír a pult mögött, előtt. Még egy Eiffel-torony, de már a föld alatt, vakondok a föld felett, buszok között rohanó állatok, sikítás, dudálás, szitok. Hallom, nem hallod. Érted? Én nem. Csend, csendben kérődző tehenek. Aztán fáj, nem fáj, végül repülök, reggel, délben és este is. Monitorok kacsintanak a falból.
 - Reggelit? Kávé, tea, tej?
- Nem, köszönöm, már tegnap megvolt!
Szoros nyakkendők, dagadó erek, magas sarkak, kivillanó bokák, térdek és bugyik, bugyi nélküliek.
- Eljössz velem egy menetre? Neked majdnem ingyen adom!
- Nem, kösz, már az éjjel megvolt!
Jahve, Jézus, Mohamed, Siva, Buddha és nem-Jahve, nem-Jézus, nem-Mohamed, nem- Siva, nem-Buddha, de egyenruha, egyencipő, egyen-cipőfűző, sőt még az arc, haj, szem, száj is azonos.
- Megváltás kedvezménnyel! Csak most van rá lehetősége, lehet, hogy holnap már késő!
- Nem, köszönöm, már többször is megvolt!
Szűk utcák, széles utcák, nagy kocsik, kis kocsik, sok ember és sok szemét. Hol eldobja, hol összeszedi, hol kiköpi, hol megeszi, szétszaggatja, házat épít, kikerüli, belemászik, az egyik balra, másik jobbra. Kincskeresők, kincstelenek.
- Nem tud rendesen felöltözni! Hogy tud így élni! Na adok egy ezrest, vegyen magának egy rendes kabátot!
- Nem, kösz, már tavaly megvolt!
- Adjon egy ezrest tejre, kenyérre! Éhes vagyok! Vegye meg tőlem ezt a szuper telefont, teljesen új, csak egy kis karcolás van rajta!
- Nem, kösz, ez már 10 éve megvolt!
Az enyém, a tied, az övé, a miénk, a tietek, az övék. Olyan nincs, hogy senkié, gyorsan enyém, tied. Olyan nincs, hogy mindenkié, mert titokban, vagy nem titokban az övé, valakié.
- A Magyar Köztársaság nevében az ítélet százmillió forint pénzbírság.
- Nem, köszönöm, ennyim soha nem volt!
Kenyér: fehér, barna, még barnább, máshol meg fekete, instant. Instant leves, instant tej, instant hús. Zöld, piros, kék, fehér por. Szájba, szembe, agyba.
- Halál kedvezménnyel!
- Nem, köszönöm, most nem jó, majd csak holnap!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr312467420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása