HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Fábos Veronika (20) - Az Intergalaktikus Expedíciós Egység RAC-137-es hajójának jelentése

2010.11.23. 09:40 Vegyél Vissza!

Újabb intelligens lények által lakott bolygót sikerült felfedeznünk. A DTU-8384-es számú spirális csillagrendszerben, az 45-XM-314-es tartományban, a központi csillagtól számított harmadik bolygót –amelyet az itteniek Földnek hívnak– egy ember nevű faj lakja. Időszámítási rendszerük szerint jelenleg a 2020. évet írják.
 
     Már rövid kutatás után megállapítottuk, hogy a földi életformák jelenleg komoly válságban vannak. Bolygójukon negatív változások mennek végbe, amelyek többnyire az emberek meggondolatlan beavatkozásának következményei.
 
    A Föld fajokban rendkívül gazdag, ilyet még egyetlen, eddig felfedezett más bolygón sem tapasztaltam. Azonban súlyos problémát jelent, hogy a biológiai sokféleség megszűnőben van, a növény- és állatfajok tömegesen pusztulnak ki, felméréseink szerint a normál sebességnél ezerszer gyorsabban.
 

 

     Az általuk termelt hulladék elhelyezését sem tudják megoldani, eltűntetésére kezdetleges technikákat alkalmaznak: szemétégetés, újabb és újabb szemétlerakók létesítése.
 
     Nehézséget jelent az is, hogy az ivóvíztartalékaik rohamosan fogynak. A víz egy folyékony anyag, amely nélkülözhetetlen az emberi faj létezéséhez, mégis esztelenül pazarolják. Ennek következtében nagymértékű elvándorlások indultak meg a vízszegény helyekről a vízben gazdagabb vidékek felé, sőt, a tiszta ivóvíz hiánya miatt már nemzetközi konfliktusok is kitörtek.

 

     Egy rendkívül összetett jelenség következtében, amelyet ők globális felmelegedésnek neveznek, a Föld hőmérséklete folyamatosan emelkedik. Ennek következménye a jégsapkák olvadása, a tengerszint emelkedése, viharok, árvizek, aszályok pusztítása.
 
     Komoly gondot jelent az is, hogy túl gyorsan nő az egyedszámuk és a bolygójuk eltartó képessége messze nem elégíti ki az igényeket.
 

 

     Azonban az emberiség talán még időben felfedezte, hogy milyen veszélyeket rejt az életmódja, és hogy könnyen kipusztíthatja saját magát. Rájöttek, hogy a Föld az egyetlen otthonuk, ez forog kockán. Intézkedéseikkel – a hulladékok teljes mértékű újrahasznosítása, megújuló energiaforrások felhasználása, a globális felmelegedést okozó anyagok kibocsátásának minimálisra csökkentése – jó esélyük van rá, hogy megállítsák a pusztító változásokat és megóvják a Földet.
 

 

Redfiee kapitány, IEE-RAC-137.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr652467307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása