HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Ács Lívia (24) - 2020

2010.11.23. 09:28 Vegyél Vissza!

Odakint melegre fordult az idő. Idén is hirtelen beköszöntött a nyár, de ezt már kezdték megszokni. A négy évszak lassacskán télre és nyárra redukálódott. Szinte idén sem volt tavasz. A forróság éjszaka sem csökkent, a nagy mennyiségű hó szinte egyszerre olvadni kezdett. Az erdőket már hosszú évekkel ezelőtt kivágták, mielőtt még azok az újratelepítést követően megerősödhettek volna. A sok kisstílű lopás mára összeadódott. Peti szeretett volna kimenni az udvarra, játszani Szotyival, a kutyájával, de édesanyja ez esetben nemet mondott. Peti nem értette mindezt, és hogy hű maradjon a 7 évesek korosztályához, duzzogni kezdett.

Később hallja, amint édesanyja telefonon panaszolja el aggályait. Anyja ugyanis úgy látja, hogy süllyedni kezdett a ház, és már a falak is kezdenek felázni. A pincébe már be sem lehet menni a talajvíz miatt. A pincében a krumpli, a hagyma és a zöldségfélék mind tönkrementek, pedig Peti is tudta, hogy ezek megvásárlása miatt nem kapott a múlt hónapban új játékprogramot. Sajnos a kertek már hosszú ideje terméketlenné váltak. Ilyen időjárási viszonyok mellett nincs az a növény, amely termést hozna. Jó krumplihoz jutni pedig manapság kész vagyon! – idézte fel édesanyja szavait Peti.

Pár nap elteltével beköszöntött a hőség, de a rengeteg mennyiségű hó még mindig nem olvadt el teljesen. Peti látott „hólyagokat” a ház falán, és azok színe sötétebb volt mint a mennyezeté. Azt gondolta, hogy kipukkasztja a hólyagokat, de mielőtt nekiláthatott volna, édesanyja megakadályozta a tervét.

A későbbiekben is csak a teraszig mehetett ki, ahol édesanyja feladta rá a szájmaszkot, amit ki sem állhatott, de tudta, hogy szükséges. Most engedelmesen felvette, mivel tudta, hogy hirtelen felmelegedés miatt a vírusok is megjelennek. Télen a -40°C, nyáron pedig tessék: szájmaszk. Ekkor morajlást halott a domb  túloldaláról, és észrevette,  hogy hatalmas árfolyam közelít nagy sebességgel felé. Csak kiabálni tudott, míg sodorta a víz egyre messzebb a háztól.

Ekkor édesanyja felébresztette őt. Peti magához tért, érezte, hogy még mindig lázas. Édesanyja ott volt mellette. Peti sírva elmesélte a jövőről látott álmát. Édesanyja csak ennyit mondott:  - Te vagy a jövő kisfiam! Rajtad múlik, hogy milyenné teszed!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr22467275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása