HTML

Vegyél Vissza!

El tudjuk kerülni? Összefogunk majd? Milyen irányba, hogyan teszünk lépéseket? Ki oldja meg a problémát, a politikusok, a tudósok, az ipar új eszközei, tudományos felfedezések, ma még nem létező erőforrások, netán a földönkívüliek? Esetleg mi magunk? A nagy kérdés az, vajon mi történik majd 2020-ig? Mire vagyunk, lehetnénk képesek? Te hogy látod? Helló Holnap! Esszépályázat és projekt a Vegyél Vissza! Klímaváltozás elleni program kiirásában

Friss topikok

  • alien88: Csak idéznék... "Az fél éve tartó ’ökoháború’"; "14 éves német juhász" (- ajánlom a Magyar helyes... (2011.01.09. 16:55) Szilágyi Miklós (25) - Csoki
  • alien88: Miután belenéztem, a kommentekbe - és az elsősorban díjazott műveket végigolvastam, be kell látnom... (2011.01.08. 15:37) Farkas Máté Lajos (18) - 2020
  • Lali#25: "Telefonálni szeretne? Csak bátran, telefonáljon a múltba. Ha felveszik, üvöltse bele: Tedd már l... (2010.11.23. 21:10) Cseh Péter (20) - Helló Holnap

Archívum

Farkas Gabriella (23) - 7 nap

2010.11.23. 09:46 Vegyél Vissza!

2020-ig átalakul a világ. Felébredünk, pánikba esünk, elindulunk a rossz irányba, újabb pánik, majd végre, végre a helyes útra lépünk. Ha engem kérdeztek, nem siettük el a dolgot, de ezek vagyunk mi, fejjel a falnak, tágra zárt szemekkel, nézve, de nem látva, értve, de nem felfogva. De ha már gond van, ha már nem lehet elkerülni, akkor nagyok vagyunk. Kreatívak. Túlélők.

Megoldjuk. Nagy levegőt veszünk, és hozzálátunk. Már meg is van az első cél, hiszen köhögőrohamot kaptunk ettől a nagy levegőtől. Tehát, az autóknak mennie kell. A füstös gyáraknak is. Nem lenne ez kis munka, ha mindenkit meg kellene győzni az igazunkról, de már mindenki érti, érzi, hogy baj van, így egy nap alatt végzünk is. Azért nehéz volt, szusszanjunk egyet, és igyunk egy pohár vizet. Hoppá, csakhogy már azt sem olyan egyszerű.

Legyen ez a #2 feladat, tisztítsuk meg a vizeket. A filmekben mindig van egy istenhátamögötti kutató, aki már 10 éve előjött a megoldással, csak az senkinek nem tetszett, mert gazdaságilag nem lett volna bizonyos embereknek kedvező. Igen igen, meg is van. Újabb fárasztó nap végén jó úton vagyunk a tiszta levegő és az iható víz felé. De most már azért enni is kéne valamit. Ja, hogy az első napon leállítottuk az üzemeket, amik a szupermarketi élelmiszerek csomagolását gyártották, ezért most nincs mit ennünk? Semmi gond, kezdjünk lokális állattenyésztésbe és növénytermesztésbe. Újabb nap telt el eredményesen. Most már fáradtak vagyunk, jár egy szabad nap, nem? Nézzünk tv-t. De a nagy hajtás után túlpörög az agyunk, nem bír leállni.

Kérdésekkel bombáz, hogyan is működik a tv? Honnan jön az áram? Az atomenergia nem problémás? De. Hát jó, tv kikapcs, újabb nap kezdődik, lássuk el a világot alternatív energiákat felhasználó készülékekkel és erőművekkel. Pipa. Holnap tehát már pihenhetünk. Utazzunk el, a levegőváltozás talán segít lazítani. Ok, de betiltottunk mindent, ami benzinnel mozog. Ökojárműveket az utakra! Jé, mennyi kreatív ötlet közül lehet válogatni! A gyártásuk és a terjesztés megtervezésével elment az ötödik nap is. De ha már itt tartunk, mindazt, amivel szakítottunk, a régi autókat, a környezetszennyező technikákat és gyárakat, el is kéne valahova tüntetnünk, nem? Legyen a hatodik nap a rendszerbe való visszaforgatásé és a nagytakarításé.

És a hetedik nap? A hetedik napon pihenjünk meg. Bár egyikünk sem Isten, de ha összefogunk, azért elég jók vagyunk, nem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyelvissza.blog.hu/api/trackback/id/tr342467323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása